Carnaval 2019

Het eerste weekend van Maart staat dit jaar in het teken van carnaval. Kulturhus D’n Dulper wordt in dat weekend omgedoopt tot Residentie D’n Dulper voor de Roefelbus en de Durtrekkers. Beide carnavalsverenigingen organiseren diverse activiteiten voor jong en oud. Dit jaar zwaait Prinses Renkse de scepter over het Durtrekkerrijk en is Prins Rick d’n Urste de baas over het Roefelrijk.

Op vrijdagmiddag barst het feestgedruis in D’n Dulper al los. Daar zullen Prinses Renske en Prins Rick met hun gevolg aanwezig zijn op de carnavalsmiddag van de Mariaschool.

Vrijdagavond is voor Prins Rick een bijzondere avond. Zijn eigen kapel De Lege Bloas heeft voor hem een Prinsenlied gemaakt. Voor de 11e keer zal de Bloas een Prins eren met een eigen nummer. Rond de klok van 22.30 uur begint deze gezellige avond voor alle carnavalsvierders.

Zaterdagmiddag organiseert carnavalsvereniging de Durtrekkers de jeugdoptocht voor iedereen uit Boven Leeuwen.  Om 12.30 uur is het opstellen bij D’n Dulper voor de jeugdreut. Om 13.00 uur klinkt het startsein voor een mooie optocht door het dorp. Aansluitend heeft jeugdprinses Renske haar klochtenbal voor de jeugdreut. Tijdens deze middag zal zij prijzen uitdelen voor mooiste wagen, mooiste individu en leukste groep. Deze middag eindigt rond de klok van 17.00 uur.

Vanaf zaterdagavond neemt Prins Rick de regie over met zijn Roefelbussers. Alle vrijwilligers die het hele jaar actief zijn (geweest) voor de Roefelbus zijn hierbij uitgenodigd. De avond start om 20.30 Uur met muzikale medewerking van Radio Veronica DJ Hilco Slik. Het thema voor deze avond is: Back to the 90’s. Mocht je voor deze avond nog geen kaartjes hebben, deze zijn te koop bij D’n Dulper voor € 5,00.

Zondagochtend is de Heilige Mis in de kerk met daarbij aansluitend koffie drinken in D’n Dulper. Ook hiervoor nodigt de Roefelbus alle inwoners en carnavalsvierders uit om aanwezig te zijn bij de mis.

Zondagavond is de avondklocht in Boven Eind met aansluitend het klochtenbal. Zoals ieder jaar belooft dit klochtenbal een enorm groot feest te worden. Ook dit jaar is DJ Yorit van de partij om D’n Dulper op z’n grondvesten te doen schudden. Tijdens deze avond is er ook een optreden van PartyfrieX. Daarnaast zullen ook de prijzen worden uitgereikt aan de buitendorpse carnavalsvierders. De entree voor deze avond is in de voorverkoop € 10,00. Kaarten zijn verkrijgbaar bij D”n Dulper en bij de Feestexpert in Wamel.

Maandagmiddag organiseert de Roefelbus een kindermiddag voor de jeugd uit Boven Leeuwen. Naast het vertrouwde beschuit versieren worden er tijdens deze middag ook vele andere leuke activiteiten georganiseerd. Prins Rick en zijn gevolg nodigen voor deze middag alle kinderen uit en natuurlijk worden ook Prinses Renkse en haar gevolg uitgenodigd.

Maandagavond is Boven Eindse avond. Tradiotioneel staat er een Boven Eindse DJ op de buhne en worden er de prijzen verdeeld voor de deelnemers van Reut uit eigen dorp. Dit jaar zal DJ Adne de muziek verzorgen en zal er een optreden zijn van feestduo Happy Ouwer. De entree voor deze avond is gratis.